Case IH traktorihuolto tarjoaa luotettavat ja kattavat huoltopalvelut

Traktoreita käytetään moniin töihin maatiloilla, mutta myös muun muassa metsätöissä, puutarhassa, lumen auraamiseen ja erilaisissa ympäristönhoitotöissä. Traktoreita on eri tyyppejä ja ne luokitellaan vetotavan ja ohjattavuuden mukaan takavetoisiin, nelivetoisiin ja runko-ohjattaviin traktoreihin. Hyvin pidetty ja huollettu traktori säilyttää myös jälleenmyyntiarvonsa ja siitä saa paremman hinnan vaihdettaessa. Säännöllinen ja huolellinen huolto pidentää kaikkien kulkuvälineiden kuten myös työkoneiden käyttöikää ja tekee niistä turvallisia ja luotettavia käyttää. Kausihuollon lisäksi on tärkeää tehdä koneille säännöllinen tarkistus, voitelu ja muut säädöt. Kattava huolto kannattaa tehdä hyvissä ajoin ja ennakoiden kauden ulkopuolella, että traktori ja muut maatalouskoneet ovat kunnossa kun niitä tarvitaan. Merkkihuollot tarjoavat luotettavia huolto- ja korjauspalveluita, kuten esimerkiksi Case IH traktorihuolto, jonka valikoimasta löytyvät myös Case IH varaosat.                                                  

Mitä kannattaa itse tarkistaa traktorista säännöllisesti

Isompien huoltojen välillä kannattaa pitää hyvää huolta traktorista sekä muista arvokkaista työkoneista. Traktorin huoltaminen käsittää monia erilaisia huoltoja; päivittäisiä, viikoittaisia, vuosittaisia sekä määrätyin tuntivälein tehtyjä huoltoja. Kun tekee traktorille rutiinitarkastuksen usein, säästyy monelta ikävältä yllätykseltä. Traktorista kannattaa tarkistaa päivittäin jarrujen ja valojen toiminta, jäähdytysnesteen määrä, moottoriöljyn määrä ja moottorin käyntilämpötila. Viikoittain tarkistetaan hydraulineste, puhdistetaan ilmansuodin ja jäähdytin sekä tarkistetaan vaihteistoöljy. Pidemmillä aikaväleillä tehtäviin huoltoihin kuuluu muun muassa öljyjen ja suotimien vaihtoja. Jäähdytysneste kannattaa tarkistaa viileänä, koska kuumana sen pinta on korkeammalla, jäähdytysneste tulee myös tyhjentää ja vaihtaa kahden vuoden välein. Moottoriöljyä tarkistettaessa kannattaa tarkistaa samalla, että moottorista tai muualta ei vuoda nestettä. Tarkemmat huolto-ohjeet, huoltovälit ja käytännöt ovat yleensä merkkikohtaisia ja ne kannattaa tarkistaa traktorin käyttöohje- ja huoltokirjasta.

Ammattilaisen suorittama perusteellinen huolto

Uudemmat traktorit kannattaa huollattaa perusteellisemmin asiantuntevassa traktorihuollossa, koska niiden huolto on monimutkaisempaa kuin vanhempien mallien, koska ne sisältävät paljon enemmän elektroniikkaa kuin esimerkiksi kymmenen vuotta sitten eikä kaikilta löydy välttämättä tarvittavaa kokemusta ja laitteistoa niiden huoltamiseen itse. Ammattilaisen tekemässä huollossa traktorit ja työkoneet tarkistetaan perusteellisesti ja usein siihen käytetään apuna tietokoneita. Esimerkiksi Case IH traktorihuolto tarjoaa luottavaa merkkihuoltoa ja Case IH varaosat kattavalla kokemuksella.

Voit tutustua esimerkiksi Case IH traktorihuollon palveluihin Hämeen traktorihuolto sivuilla.

jaa